Rosersberg

Rosersberg har egen pendeltågsstation med trafik till Stockholm och Märsta. Restid till Stockholm är cirka 30 minuter. Det finns bussförbindelser till Märsta och till Löwenströmska sjukhuset i Upplands Väsby.

I Rosersberg finns en livsmedelsbutik och för större inköp är det lika nära till Upplands Väsby som till Märsta centrum.

Råbergsskolan ligger centralt i Rosersberg. Här finns låg- och mellanstadium. Närmaste högstadieskola ligger i Märsta. I Rosersberg finns förskolor i kommunal och privat regi. Bland annat finns Viggeby förskola och förskolan Maskrosen på Drottningvägen.

Rosersbergs största idrottsförening är Rosersbergs IK som erbjuder aktiviteter inom bland annat fotboll, bandy, handboll, badminton, och innebandy. Idrottsplats och sporthall finns vid skolan.

Rosersberg har också en skytteförening, ridverksamhet och motionsspår samt två fina badplatser, en vid Mälaren och en vid sjön Fysingen.

I Roserberg kan du besöka det kungliga Roserbergs slott. I Rosersberg finns ett bibliotek och en mycket aktiv hembygdsförening.

Våra adresser i Rosersberg

Drottningvägen | Rosersbergsvägen

Rosersberg, Sverige